skip to Main Content
Systematisk Vold Mot Ektefelle Og Barn Gjennom 13 år Ga Kun 3 år I Fengsel

Systematisk vold mot ektefelle og barn gjennom 13 år ga kun 3 år i fengsel

I følge Adresseavisen er en mann i 40-årene dømt til tre år i fengsel av Sør-Trøndelag tingrett, for jevnlig å ha mishandlet sin kone og flere barn gjennom 13 år. Uten å kjenne til den spesielle saken eller ta stilling til den sier lederen for Landsforeningen for Voldsofre, Margit Lømo, at hun mener den typen kriminalitet mannen er dømt for ikke skal kunne resultere i så lave straffereaksjoner.
«Vi har dessverre vært borti flere saker der en ektefelle og av og til også barna er mishandlet systematisk gjennom flere år. Det er helt ødeleggende for de som rammes. I slike saker bør det idømmes strenge forvaringsstraffer. Systematikken i voldsutøvelsen viser at det er stor fare for gjentagelser, og det er opprivende for offeret dersom voldsutøveren slipper ut av fengselet etter noen få år. Det medfører ofte en betydelig fare, og  utløser en frykt for voldsmannen som er ødeleggende,» sier hun.
«Retten har funnet det bevist at tiltalte jevnlig siden 2002 har slått sine døtre i ansiktet både med flat hånd og knyttet neve, pisket dem med blant annet gardintau, slått dem med belte, sparket dem, dyttet dem, dratt dem etter håret, spyttet dem i ansiktet, slått dem med belte, trepinne eller andre gjenstander», heter det i dommen som kun førte til tre års fengsel. Mannen skal ifølge dommen også ha tatt kvelertak rundt halsen på en av døtrene til hun ble rød i ansiktet, skriver Adresseavisen.
Mannen kom til Norge som asylsøker fra et land i Midtøsten på slutten av 90-tallet. Et par år senere kom hans kone etter. Ekteparet har tre døtre og to sønner.
I den omfattende dommen beskrives vold mot samtlige familiemedlemmer. I tillegg til fysisk vold mot sin kone, skal mannen ha kalt henne «hore, kjerring, slave, uttalt at hun er ingenting for ham, at hun skal være takknemlig for at han er mannen hennes, sagt at hun må kysse føttene hans, spyttet henne i ansiktet og lignende», heter det i dommen.
Retten fant det også bevist at han blant annet har truet sønnene med å drepe dem og låst dem inne i et rom i kjelleren. «De fornærmede synes å ha levd i konstant frykt for ny vold, raseriutbrudd og trakassering fra tiltalte», heter det i dommen. Ifølge Adresseavisen erkjente mannen straffeskyld.
Back To Top